Mötet leds av Thomas Johnsson (TJ) och Therése Oskarsson (TO), verksamhetskoordinatorer på West Pride. Plats: Hotell Liseberg Heden.

Närvarande platschefer:

 • Mia Kostovska, volontärsamordningen
 • Patrik Johansson, volontärsamordningen
 • Matilda Lindblom, Regnbågsparaden
 • Philip Sjörén, säkerhet
 • Julija Sidner, Regnbågsredaktionen.

Ladda ner minnesanteckningarna som pdf.

Minnesanteckningar

 • TJ hälsar alla välkomna. TO presenterar sig och West Pride. Ordförande Laila Poulsen och resten av styrelsen presenterar sig.

 • TJ berättar vad West Pride gör just nu, och presenterar årets samarbetspartners. Bland annat Liseberg, Rabash, Västtrafik, Metro, Nordstan, QX och Dragster. TJ efterfrågar någon som kan sponsra resor och teknik, samt festivalarmbandet.

 • TO pratar om medlemmar och vikten av ekonomiskt stöd för festivalens existens.

 • TO presenterar om viktiga datum inför festivalen.

  • 28 januari – Start för bokning av regnbågsflaggor. Boka i tid!
  • 10 februari – Programpunkter ska vara inlämnade.
  • 17 februari – Årets kampanj avslöjas.
  • 19 maj – Festivalen drar igång. Infocentrum öppnar och flaggperioden startar.
  • 28 maj – Invigning och årets kampanj avslöjas. Gala på Liseberg på kvällen.
  • 29–31 maj – De flesta programpunkter arrangeras och Renbågsparken är öppen.
  • 1 juni – Regnbågsparaden
 • TJ presenterar Regnbågskvarteret, vid Götaplatsen som i år ska vara Regnbågskvarteret. Detta efter förra årets utvärderingar där besökare ansåg att det var för stor geografisk spridning. Dock är alla välkomna att arrangera programpunkter i egna lokaler. I år vill West Pride skapa en sammanhållen festival med kvalitet, och där programpunkterna har fler besökare.

 • TJ berättar om Regnbågsparken, även i år i Bältespännarparken, där West Pride vill skapa en mötesplats för häng, gemenskap, känsla och i år även en scen. TJ pratar om Regnbågsparaden, som äger rum söndagen den 1 juni, och berättar att West Pride vill förlänga paradvägen. Detta innebär en ny sträckning, men den är ännu inte bestämd. En eventgrupp från Yrkeshögskolans eventutbildning har som projekt att utveckla paraden så den blir mer spektakulär.

 • TO berättar om West Prides satsning på tillgänglighet och funktionalitet. En referensgrupp jobbar med förslag och idéer, bland annat en pool med tecken- och syntolkar. West Pride har i år som krav att lokalerna i Regnbågskvarteret ska vara tillgänglighetsanpassade. Övriga lokaler som inte är tillgänglighetsanpassade kommer få förslag på åtgärder.

 • Volontärsamordningen berättar att det varje år behövs allt fler volontärer. Om en vill anmäla sig sker detta genom hemsidan. De berättar även att de börjat kolla på de inkomna anmälningarna, och att det är störst chans att få plats där en söker, ju tidigare en anmäler sig. Det är viktigt att en anmäler sig innan utbildningsdagarna 11 och 18 maj.

 • Fråga: Kan ungdomar under 18 volontärarbeta under festivalen?
  Laila från styrelsen berättar att om en inte är 18 år kan en inte jobba vissa tider och med vissa uppgifter. Men det pågår en diskussion kring lägsta ålder för volontärer.

 • En som jobbade som volontär i fjol kommenterar att det var långa arbetspass och för varmt i växthuset där hen förra året. Mia från volontärsamordningen svarar att det är viktigt att prata med sin platschef om en inte är nöjd, så att de kan förbättra situationen.

 • Alla närvarande fick presentera sig, och berätta sina planer inför West Pride. Bland annat kommer det att anordnas lesbisk frukost, flaggceremoni på Gustav Adolfs Torg, transdans, ungdomsdisco, bdsm-mingel, schlagershow och en mängd föreställningar med dans, musik och teater.

 • Fråga: Kan en programpunkt vara att ha en lektion i boulespel? TJ säger att alla programpunkter är okej, om det finns en anknytning till antingen hbtq och gärna också konst och kultur. I år kommer West Pride fokusera på konsten ännu mer än tidigare år.

 • TJ säger att West Pride uppmuntrar nya programpunkter, och även nya versioner av tidigare arrangerade programpunkter.

 • TJ berättar om tillgänglighetsaspekten och att icke-svensktalande, framförallt engelska, programpunkter uppmanas till att hållas. West Pride efterlyser engelskspråkiga programpunkter. Vänsterpartiet framhåller att det är viktigt att även nå ut till andra språk, exempelvis arabiska och turkiska.

 • Fråga: Finns det möjlighet att ha engelsk text i programmet som kommer ut i Metro? TJ säger att det kommer att finnas, och även mer information på engelska på hemsida.

 • TO berättar om samarbetet med Oslo Pride som har EuroPride i år och uppmanar alla att åka dit. Oslo Pride kommer att vara närvarande på West Pride i Regnbågsparken, Regnbågsparaden och med programpunkter. Förhoppningen är att Göteborg och West Pride ska ansöka om EuroPride.

 • TJ tipsar att en kan maila jenny@westpride.se för frågor kring programläggningen. Anmälningsformulär för flaggor, tält etcetera finns det information om på hemsidan: www.westpride.se

 • Fråga: När får en reda på om en har kommit med i programmet? TO svarar att sista anmälningsdag är 10 februari och sen kommer de förlägga programmet. TJ säger att om en inte har allt klart tills dess kommer West Pride att ta emot programpunkter efter. Dock kommer förläggningen av programpunkter börja. Det är större chans att uppfylla önskemål om anmälan sker tidigt så som möjligt.

 • Fråga: Kommer det att finnas alkoholförsäljning i parken? TJ svarar att det ser ut så, men att det är under diskussion.