Nu är det fritt fram för alla som vill anmäla programpunkt till West Pride 2014.

– Vi hoppas på en festival med både bredd och kvalitet, säger Jenny Gustafsson, programkoordinator på West Pride.

Inför nästa år vill West Pride satsa på kvalitet före kvantitet. Därför uppmanas alla som vill anmäla en programpunkt att tänka i nya banor, överväga samarbete med andra arrangörer och inte anmäla för många likartade programpunkter.

– I år hade West Pride 400 programpunkter och det är helt fantastiskt. Men många besökare påpekade att de inte hann med att gå på allt de ville, och många av programpunkterna hade väldigt få besökare. Därför vill vi nästa år minska antalet programpunkter.  Vi tror att detta kommer att gynna både besökare och arrangörer, säger Jenny Gustafsson, programkoordinator på West Pride.

Alla som vill kan från och med fredagen den 6 december anmäla en programpunkt till West Pride. Festivalen samordnar sedan alla arrangemang och schemalägger dem i olika lokaler.  Merparten av programpunkterna kommer att förläggas i lokalerna runt Götaplatsen vilket skapar ett geografiskt sammanhållet Regnbågskvarter där besökarna snabbt och smidigt kan ta sig mellan olika programpunkter. På så sätt blir Regnbågskvarteret festivalens nav för debatter, workshops och seminarier.

Programpunkter som inte ingår i Regnbågskvarteret kommer självklart också att finnas med i festivalprogrammet – exempelvis utställningar på museer, teaterföreställningar och nattklubbar.

Programpunktsanmälningen hittar du här >>