Nu går festivalen in i sin andra vecka och tempot vrids upp. Byggandet av regnbågsparken har börjat och över 10000 personer har besökt Infocentrum i Nordstan. Något som talar för rekordsiffror.

Michelle Sjöström har stått i Infocentrum en vecka, och kommer att jobba hela veckan som kommer.
– Jag ville jobba där det fanns mest att göra, och Infocentrum har ju öppet i två veckor, därför kände jag att det var där jag ville vara! säger hon.
Michelle har tagit ledigt från jobbet för att kunna jobba med festivalen. Hon tycker att det känns viktigt att informera folk om allt som händer.

– Det är väldigt många trevliga och roliga personer som kommer fram och säger att det vi gör är bra. Det är det roligaste med att jobba på Infocentrum. Jag har växt som person under den här veckan och lärt mig otroligt mycket.

Michelle Sjöström ser mest fram emot paraden och Den stora efterfesten som hålls på Trädgårn på söndag efter paraden och regnbågsgalan på Liseberg.
– Jag har inte kunnat gå på så mycket eftersom jag har jobbat varje dag. Men efterfesten ska jag gå på, det ska bli jättekul!

Platschefen Selene Meza berättar att besökssiffran hittills ligger strax över 10000. Det är mer än under hela förra årets festival. Då låg besöksantalet hos Infocentrum på 7000 totalt. 
Med dessa rekordsiffror tar West Pride sats mot den mest hektiska delen av festivalen. 

Text: Sandra Schwartz
Bild: Ambjörn Thorhard