Den stora kärleksdagen blev en stor succé. 24 par vigdes på olika platser i Trädgårdsföreningen under lördagen och 15 par förnyade sina äktenskapslöften eller gjorde kärleksförklaringar framför vigselförättare.
-Det har varit en fantastisk dag. Den stora kärleksdagen har kommit för att stanna, säger Tasso Stafilidis, verksamhetschef för festivalen.

Det första paret vigdes 10.31 i Palmhuset. Därefter rullade vigslarna på i en strid ström. Fem av vigslarna var kyrkliga och resten borgliga.
– Jag och Lars vigde gemensamt vår vän Maria Jönsson. Det var väldigt roligt och speciellt med en kombinerad kyrklig och borglig vigsel, säger Tasso Stafilidis.
En annan av Tassos guldkorn från dagen var ett par där kvinnan blev överraskad av sin man.
– Hon visste ingenting förrän de stod där och han hade ordnat med förnyelse av äktenskapslöftena. Det var otroligt fint.

Resten av dagen bestod av en mängd aktiviteter. Ett 20-tal glada dansade queerlindyhop vid picknickscenen. Speeddejtingen på Trädgårns uteservering blev populär bland singeltjejer som ville dejta andra tjejer. 19 tjejer deltog i eventet. Hur många potentiella par det resulterade i är dock ingenting som redaktionen kan sia om.

Willow Street underhöll Trädgårdsföreningens besökare när klockan började närmasig 17. Mini och Mikel som de även kallar sig spelade båda akustisk gitarr och sjöng sina egna låtar.
Över 7500 personer besökte Kärleksdagen.
– Den stora kärleksdagen blev precis så populär som vi hoppats på. 39 par har manifesterat sin kärlek för oss på olika sätt. Alla vigselförättare vill jättegärna vara med nästa år, så det blir absolut en nästa gång, säger Tasso Stafilidis.

Text: Sandra Schwartz
Foto: Ebba Bruce