På lördag är det dags för årets stora nyhet Den Stora Kärleksdagen. En hel dag i trädgårdsföreningen med allt som har med kärlek att göra. Vigslar, speed-dejting, pyssel, kärlekstal av Birgitta Stenberg och mycket annat. Redaktionen träffade den lätt stressade platschefen för att höra hur förberedelserna går.

Malin Finlöf, du är platschef för Den stora kärleksdagen. Berätta lite vad du gör just nu.
– Just nu löser jag så att det blir en smidig administration för de som ska genomföra juridiska vigslar. Att ingå äktenskap är inget man kan komma på och göra samma dag, såvida man inte råkar ha en hindersprövning liggandes hemma. Det ansöker man om på skatteverket. 
Sedan ska jag se till att Metros husvagn kommer in, vårat tält ska byggas, alla 45 funktionärerna ska veta vad de ska göra, så att de kan ta hand om besökarna på bästa sätt. 

Vad är roligast med att jobba med ett sådant här event?
– Det roligaste brukar vara cirka sju minuter i tio. När det råder någon slags allmän förväntan blandat med panik. “Kommer det några besökare? Funkar allt? Kommer det här att gå?” Det är även det jobbigaste.

Vad är dina förhoppningar med dagen? 
– Jag önskar att det inte ska regna. Nu är vi förvisso i Göteborg, men önska kan man alltid. Sedan skulle jag gärna vilja ha tid att gå bort och dansa lite queersalsa. Troligen kommer jag inte hinna, men det vore hemskt roligt!

Vill du tipsa eller uppmana om något särskilt till våra läsare? Om Den stora kärleksdagen, West Pride eller livet i allmänhet?
– Alla borde gå på Gruppen läser högt den 29e! De är världens coolaste feministiska teatergrupp. Hade jag kunnat hade jag definitivt gjort det. Samt ett besök i parken, eftersom jag är där. Och så klart för att man kan få massa spännande information från en mängd föreningar och partier och annat.

Till sist, är du själv kär?
– Ja, faktiskt. Jag är mest förvånad själv men det är jag!

Den stora kärleksdagen äger rum lördag 25 maj mellan klockan 10 och 18.

Text: Sandra Schwartz
Foto: Ambjörn Thorhard