I söndags kokade det av aktivitet på Brewhouse i Göteborg när West Pride arrangerade funktionärsutbildning. Många av de som ställer upp frivilligt träffade både varandra och sina platschefer för första gången. Vi pratade med tre av dem och frågade

– varför blev du volontär på West Pride?

Lovisa Fischerström

Kommer att fotografera och skriva för regnbågsredaktionen.

– Jag vill få erfarenhet av journalistiskt arbete. Och så är det är kul att bevaka stora händelser. Och när det gäller West Pride,få beskriva all kärlek. Jag ser mest fram emot paraden. Och såklart min egen programpunkt, Ramsby/Fischerström livepodcast i regnbågsparken. Det får ni inte missa!

Natalie Geeris
Har anmält sig som säkerhetsfunktionär. 

– Jag tyckeratt det ska bli spännande att träffa alla människor som besöker festivalen. Jag har varit på festivalen tidigare år och kändeatt jag villehjälpa till. Jag tar och ställer upp. Det ska bli roligt!

När jag inte jobbar kommer jag att gå på föreläsningar och självklart på paraden. Den ser jag fram emot, och avslutningen på Liseberg med artisterna.

Susanne Gustafsson

Kommer att jobba med säkerhet på West Pride.

– Jag ser detta som en möjlighet att möta nya personer. Sen ska det bli kul med lite fest och glamour.

Text och foto: Lisa Hedström Arvidsson