Det är med stor stolthet som vill offentliggöra att Rabash är ny Stolt partner till West Pride. I dag lanseras festivalens helt nya webbplats som Göteborgsbyrån har utvecklat under våren.

– Eftersom mångfald och rättvisa är centralt i Rabashs värdegrund känns det så klart extra roligt för oss att få jobba med West Pride, som gjort så mycket för ett öppnare och mer tolerant samhällsklimat i Västsverige, säger Jacob Brydolf, vd och projektledare på Rabash.

Arbetet med den nya webbplatsen har pågått sedan början av året, och fokus har legat på att prioritera programdelen, både i form och funktionalitet.

– Målet är att nya westpride.se ska fungera för alla, oavsett vilka de är eller med vilken plattform de besöker webbplatsen. Därför har vi fokuserat på läsvänlig, responsiv form och följt riktlinjer för tillgänglighet för att webbplatsen även ska fungera med skärmläsare och andra hjälpmedel, säger Jacob Brydolf.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Rabash. Äntligen får festivalen en sajt som dels är modern i sin form, och dels gör festivalprogrammet lättillgängligt och sökbart för besökarna, säger Thomas Johnsson, marknads- och kommunikationskoordinator på West Pride.

Inne på varje programpunktssida kan besökaren se vilka liknande programpunkter som finns och vad som händer i närheten och samma dag.

– Det tror vi är särskilt användbart för mobilsurfare på språng! säger Jacob Brydolf.

Verkar någon programpunkt extra intressant går det att spara den i ”Mitt program” genom att klicka på hjärtat. Mitt program är kopplat till besökarens Facebookkonto, så det finns kvar nästa gång hen går in på webbplatsen, eller byter från mobilen till datorn för att läsa programmet.

– Studier som Google har gjort visar att de flesta internetanvändare växlar mellan olika plattformar för att visa samma innehåll. Den här sortens funktioner för att samla sitt favoritinnehåll och komma åt det på olika plattformar underlättar därför väldigt mycket för besökaren, säger Jacob Brydolf.

Mer information

Jacob Brydolf, vd och projektledare Rabash, jacob@rabash.se, 070-526 02 84
Thomas Johnsson, marknads- och kommunikationskoordinator West Pride, thomas@westpride.se, 070–595 61 68