Under årets upplaga av Vetenskapsfestivalen ger West Pride fyra föreställningar av föreställningen Kärlekens Pris.
– Det känns oerhört nödvändigt att lyfta upp hbtq-frågorna genom att sjunga och berätta, säger Tasso Stafilidis, skådespelare, författare och verksamhetschef på West Pride.

Kärlekens Pris är en föreställning med berättelser som baseras på vittnesmål om hur svårt det fortfarande är att öppet manifestera sin sexuella läggning och könsidentitet, såväl i Sverige som i världen. Tasso Stafilidis tar med åskådaren på en resa där öppenheten kan vara en balansgång på en skör tråd mellan liv och död. Föreställningen ramas in med sånger av Jacques Brel och Vladimir Vysotskij.

Kärlekens Pris spelas fyra gånger under Vetenskapsfestivalens skolprogram, klockan 10.00 och 13.00 den 18 och 19 april. Målgruppen är elever i årskurs 7–9.

– Vi lyfter upp perspektiven om kärlek och mänskliga rättigheter, något som berör alla. Därför är samarbetet med Vetenskapsfestivalen både spännande och mycket viktigt, säger Tasso Stafilidis.

Efter föreställningen följer en kreativ workshop där eleverna får bearbeta sina upplevelser. I fokus står frågor inkludering, fördomar, bemötande med mera.

Förutom Tasso Stafilidis medverkar pianisten Kasper Frondelius och pedagoger från Världskulturmuseet.

Arrangemanget är ett samarbete mellan West Pride, Världskulturmuseet och Universeum.

Fakta om Vetenskapsfestivalen
• Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg hålls för sjuttonde året i följd och är ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang och Sveriges enda i sitt slag.
• Festivalen har tre olika specialinriktade program: öppet program för alla den 25-28 april; skolprogrammet den 15-26 april; fackdagarna den 23-25 april.
• Huvudmän är Business Region Göteborg, Chalmers, Göteborg & Co Näringslivsgruppen, Göteborgs universitet, KK-stiftelsen och Vetenskapsrådet. Projektledning: Göteborg & Co.

Presskontakt

• Thomas Johnsson
marknads- och kommunikationskoordinator West Pride, thomas@westpride.se, 070–595 61 68