En affisch kan vara mer än ett platt pappersark. Det visar West Pride med årets kampanj I AM PRIDE, där den tidigare tomma festivalaffischen nu är full av stolta porträtt som både går att se på och lyssna till.
– Vi har skapat en levande affisch där några av deltagarna får berätta mer om vad årets koncept betyder för dem, säger Sara Persson, copywriter på Dragster Kommunikation.

Tidigare i år avtäckte West Pride årets festivalaffisch. Då var den tom. Nu, drygt två månader senare, pryds affischen av över 100 stolta ansikten. Alla tillhör de personer som kom på den öppna fotografering som anordnades mitt i Nordstan den 9 februari i år.

Men årets festivalaffisch är mer än bara en samling porträtt – den kan också komma till liv. Genom att ladda ner gratisappen Layar och scanna affischen kan du som betraktare höra några av personerna på affischen berätta mer om sitt engagemang. Via appen kan du även ladda upp ett eget porträtt och bli en del av festivalen.
– Det är en mycket spännande interaktiv kampanj som vår kommunikationspartner Dragster har skapat i år. Nu hoppas vi att stolta personer från hela landet, och kanske även från andra länder, lägger upp sin bild för att manifestera varje individs rätt att vara sig själv, säger Thomas Johnsson, marknads- och kommunikationskoordinator på West Pride.

För den som missade fotograferingen är det med andra ord inte för sent. Förutom att ta vägen via Layar kan man lägga upp ett porträtt på Instagram och tagga med #iampride eller direkt på den ständigt växande digitala affischen på den nya sajten iampride.se, där alla porträtt samlas.
– Den levande affischen på iampride.se är skapad för att kunna växa hur mycket som helst. Det är inte klart bara för att det kommit från tryck, utan växer allt eftersom människor vill bidra och visa att även de är stolta, säger Klas Andén, Art Director på Dragster Kommunikation.

Fakta om den levande affischen
• Appen Layar är gratis och går att ladda ner både via App Store och Google Play.
• Genom att öppna appen och scanna affischen förvandlas några av porträtten till filmer, där personerna berättar mer om I AM PRIDE och varför de är med.
• Via appen kan betraktaren enkelt bidra med en egen bild. Man hamnar då direkt på den digitala affischen där man kan ladda upp en befintlig bild eller ta en ny.
• Via en snabblänk kan man också ta sig till Instagram och ladda upp en bild som man taggar med #iampride.
• Alla bilder, även från Instagram, hamnar på den levande affischen på iampride.se

PRESSKONTAKT

• Thomas Johnsson
marknads- och kommunikationskoordinator West Pride, thomas@westpride.se, 070–595 61 68