Tillgänglighet

Ett av West Prides värdeord är tillgänglighet. Med tillgänglighet syftar vi på att så många som möjligt ska kunna ta del av West Pride, tillexempel på utbildningar, i kommunikationen och under festivalen.  

Genom att vara en festival som ska vara till för alla är West Pride helt gratis att gå på, med undantag för ett fåtal programpunkter som arrangeras av andra programarrangörer än West Pride. Dock har dessa rabatterade priser för alla med Festivalarmband, så se till att hämta ett sånt på Infocentrum i Nordstan och i Regnbågsparken. 

Klicka här för att läsa om Ledsagarpoolen ››

Klicka här för att läsa om Syn- och teckenspråkstolkning ››

Klicka här för att läsa om Feedback ››

Ledsagarpoolen

West Pride har skapat en ledsagarpool tillsammans med volontärer. Bokningen för detta öppnar 30 maj. 

För att boka en volontär som ledsagare hör en av sig till tillganglighet@westpride.se eller ringer till 0760-454744 minst en dag innan en vill ha ledsagning. Beskriv vilken typ av ledsagning som önskas.

När bokningen är gjord ser vår volontärsamordnare över vilka volontärer som kan schemaläggas på önskad tid. Ledsagningen är bokad när en får tillbaka en bekräftelse, antingen via mejl eller telefon. 

Syn- och teckenspråkstolkning

West Pride syn- och teckenspråkstolkar de flesta av programpunkterna som vi själva arrangerar. Om det finns en programpunkt som saknar detta, som en vill gå på, hör en av sig till tillganglighet@westpride.se

Är det programpunkter som inte arrangeras av West Pride tar vi gärna emot tips på vilken programpunkt som önskas och ser över vad vi kan göra för att förbättra tillgängligheten. 

Här hittar du alla delar av programmet som har syntolkning.

 

Feedback

Vi utbildar oss hela tiden och försöker bli bättre på tillgänglighet. Om ni vill vara med och arbeta för en mer tillgänglig festival eller om ni har tips på hur vi kan förbättra oss så är ni välkomna att höra av er till info@westpride.se