KOMMA UT

Skutehagens skola, Matsalen
En HBTQ-monolog av och med Oskar Sternulf.

En föreställning som blivit en kritiker- och publiksuccé efter att ha spelats vid fyra Pridefestivaler, teater i Stockholm, Etnografiska museet och ett 70-tal skolförställningar. Urpremiären av HBTQ-monologen ”Komma ut” skedde under Karlskrona Pride 2016
och har mottagit fem stipendier, bland annat från RFSU och Byggnads. Utöver skolor och kulturföreningar har föreställningen spelats på West Pride, Kiruna Pride,Kalmarsund Pride, moment:teater och Etnografiska museet i Stockholm. I juli 2016 blev ”Komma ut” förlagd på Colombine förlag, som är Sveriges största teaterförlag.

Handling:
Vi får följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vänner tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är.

I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande, men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfulla och lära att älska sig själva för den personen de är.
Detta är en synnerligen angelägen föreställning, speciellt för alla som jobbar med barn och ungdomar!

Föreställningen följs av en kort diskussion. Ni kan läsa mer om föreställningen på Scenkonstportalens hemsida: http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/3572

Datum

30 maj 17.3018.30
Programnummer:
#133
Lokalens tillgänglighet:
Har stortoalett. Tillgänglig för rullstol/permobil.
Arrangör: HBTQgruppen, Västra Hisingen
Adress: Skutehagens skola, Skutehagsvägen 100