Oscar Zia i Regnbågsparken

Det är halvklart väder men solen sticker fram mellan molnbankerna över Regnbågsparken idag. Redan innan Oscar Zia kliver upp på scen är publiken på topp och klappar händerna när bandet börjar spela den instrumentala refrängen till ”I want you”. När Oscar väl kommer upp på scen blir publiken som i extas. Det klappas händer och viftas med regnbågsflaggor. I vinröda sammetsbyxor och en collegetröja i svart, grått och vinrött uppmanar han publiken att börja hoppa.

Inför nästa låt frågar Oscar:

- Mår ni bra publiken?

Ett rungande ja hörs från den stora skaran publik som samlats framför Stora scenen i parken. Han rör sig smidigt och utnyttjar hela scenen, samtidigt som han interagerar med publiken. Publiken sjunger med i låtarna.

 

Oscar bjuder publiken på både dans och ljuva toner, och mitt i låten ”Without U” dyker regnbågen upp på himlen.

Kolla, vad är oddsen att regnbågen dyker upp, utbrister han mellan textraderna.

 

Det är inte en slump att han blivit utnämnd till ”Årets homo” under QX-galan 2017, publiken fullkomligt älskar allt han gör på scenen.

 

När han sedan sätter sig på scenkanten blir stämningen genast mer intim, och publiken står som trollbunden framför scenen. Han river av flera låtar och är väldigt noga med att få med publiken i sitt framträdande. Att det duggregnar under hela konserten verkar inte beröra åskådarna nämnvärt, för det är lika peppig stämning från start till slut.

 

Oscar bjuder på såväl ny som äldre musik, och avslutar med en helt nyskriven låt som han inte själv vet när den kommer ut. När han kliver av scenen ropar publiken:

En gång till, en gång till!

 

Det är en glad Oscar Zia som återigen äntrar scenen och kör ”Shut up and dance” som ursprungligen gjorts av Walk the moon. Publiken är överlycklig och sjunger glatt med i varje ord i texten. Det är en riktig folkfest i Regnbågsparken och Oscar Zia gör ingen besviken med sitt energiska framförande.

 

Jag fick tag i Oscar backstage och frågade en fråga, vad Pride betyder för honom.

 

- Pride betyder väldigt mycket för mig. Det är allt vi behöver just nu. Det står för kärlek, öppenhet och gemenskap. Att så många samlats i Göteborg för att vara med är så bra. 

Text: Noel Andersson 

Foto: Daniel Castro